URGENT

Raül Romeva: ‘Una de les realitats més punyents i urgents del país és la situació del sector primari, és per això que la finalitat de la visita és conèixer quina és i esbrinar què podem fer per canviar-la’

Compartiu aquesta història

Aquest matí, Palafolls ha rebut la visita de Raül Romeva, actual vicesecretari general de prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports d’ERC. Romeva s’ha trobat amb l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, el regidor de Món Rural, Aleix Freixa i, juntament amb altres membres d’ERC de la comarca, han visitat alguns punts concrets del municipi. 

La finalitat d’aquesta trobada és conèixer quina és la situació actual del sector primari al territori i esbrinar de quina forma es pot solucionar. N’ha donat més detalls, Raül Romeva, durant la seva visita a la Cooperativa Agrícola Conca de la Tordera.

Pel que fa a la situació actual, Romeva indica que hi ha uns problemes que es repeteixen en altres indrets. Entre aquests hi ha la manca de relleu generacional, la distribució dels productes, la sobirania alimentaria i els productes de km0 i la sequera. Tal com diu, hi ha un model establert que no es pot separar d’altres dinàmiques que encara s’han de treballar. 

Abans de visitar la cooperativa, Romeva, els seus acompanyants i els representants palafollencs han anat al Castell de Palafolls. Després d’aquesta visita, han marxat a Malgrat de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Arenys de Mar i Canet de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics