El Departament d’Educació destinarà 12 milions d’euros a millorar l’eficiència energètica a les escoles del Maresme i del Vallès Oriental

Foto: Institut Ramon Turró i Darder
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament d’Educació destinarà 12.128.309 euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius del Maresme i el Vallès Oriental. Aquestes obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, escoles i instituts.

Les obres que es duran a terme amb aquesta inversió inclouen un seguit d’actuacions amb l’objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i l’alumnat. Així, es canviaran els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici. 

Al mateix temps, les obres permetran substituir calefaccions actuals per d’altres més eficients energèticament, amb menor impacte ambiental i que millorin la confortabilitat dels centres.

L’objectiu final de totes aquestes millores és aconseguir que els edificis es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica. Els 12 milions d’euros d’inversió als serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental amb els fons europeus permetran dur a terme actuacions en 28 centres: en 4 centres se substituiran les calefaccions, en 10 es millorarà els envolupants i en 14 s’hi durà a terme tant obres de substitució de la calefacció com en envolupants. Entre els centres que comptaran amb aquests canvis hi ha l’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics

http://twitter.com/radiopalafolls