Malgrat de Mar comptarà amb un nou servei d’inserció per a persones que es troben en situació de pobresa i en risc d’exclusió social

Foto: DIBA
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Àrea d’Ocupació, Formació i Empresa de l’Ajuntament de Malgrat de Mar oferirà un nou servei per a la reinserció laboral de persones que pateixen situació de pobresa o d’exclusió social. A través d’un conveni amb la Fundació Gentis, s’activarà aquest programa de mesures actives d’inserció que té com a objectius aconseguir la integració laboral i la social de la persona. Aquest nou servei permetrà oferir  el ‘Programa de mesures actives d’inserció per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i persones en risc o en situació d’exclusió social’.

Les persones que es podran beneficiar d’aquest programa són persones perceptores de la Renda Garantida a la Ciutadania, persones perceptores de l’Ingrés Mínim Vital, persones aturades de llarga durada majors de 45 anys, persones amb problemes de drogoaddicció o alcoholisme en procés de rehabilitació i reinserció social, joves majors de 16 anys i menors de 30 anys provinents d’institucions de protecció de menors, interns de centres penitenciaris la situació dels quals els permeti accedir a una ocupació, persones amb llibertat condicional i exreclusos, persones que no puguin accedir a la RGC o IMV, però que es troben, en situació de risc d’exclusió. 

Els objectius d’aquest programa són oferir una atenció personalitzada als usuaris per aconseguir la seva integració laboral a través de la millora del grau d’ocupabilitat, el manteniment del lloc de feina i l’autonomia. També, es treballarà per l’empoderament de la persona i perquè les persones que hi prenen part pugui aconseguir la seva integració social a través de la pedagogia social comunitaria, és a dir, un procés progressiu, continu i significatiu i que esdevingui un instrument d’apoderament, de desenvolupament humà i de justícia social.

El servei s’oferirà a partir d’aquest mes de desembre al Servei Local d’Ocupació a  Can Feliciano i s’allargarà fins al mes d’abril. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics

http://twitter.com/radiopalafolls