Comencen les negociacions entre els treballadors del centre logístic de Bershka a Palafolls i l’empresa Inditex

Foto: Adrián Lucaci
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La setmana passada, alguns dels treballadors del centre logístic de la marca de roba que pertany al grup Inditex, van començar algunes protestes en contra d’una clàusula de revisió salarial pel 2022 que no s’està aplicant. I, és que, tal com han explicat, malgrat que tots tenen unes condicions salarials semblants, aquest és l’únic centre logístic del grup a l’Estat Espanyol on no s’aplica questa clàusula. 

Fonts del sindicat UGT han explicat a Ràdio Palafolls que mesos enrere es va sol·licitar a la direcció de l’empresa la inclusió d’una nova clàusula de revisió salarial vinculada amb l’IPC, però que no es va arribar a cap acord. Tal com indiquen,  l’empresa va tenir una actitud incomprensible, ja que ha augmentat el nombre de beneficis, però no permet recuperar el poder adquisitiu que han perdut els treballadors l’últim any, tenint en compte l’encariment del cost de vida que estem patint en l’actualitat. 

És per aquest motiu que els sindicats majoritaris al centre, CCOO, UGT i Fetico, van començar aquestes protestes entre les que s’inclouen xiulades i es plantejaven parades productives. Tot i això, la continuació d’aquestes protestes ha parat després que l’empresa hagi posat sobre la taula una nova proposta salarial. 

Després d’analitzar bé les noves condicions, els sindicats han programat per avui diferents assemblees de treballadors on es decidirà si s’accepten les noves condicions que ofereix l’empresa. Si és així, els treballadors no tindran una penalització com a tal per la pujada de l’IPC, sinó que l’empresa farà una penalització simbòlica referent a la diferència entre l’augment de sou que van tenir el 2021 per equiparar els centres logístics del grup Inditex i la pujada de l’IPC. A més, el 2023 també cobraran la pujada de salari i la pujada de l’IPC que pertoqui. Des del sindicat han detallat que cal tenir en compte, el fet que fins fa unes setmanes no tenien cap condició com aquesta i que ara l’empresa només els farà una penalització simbòlica pel que fa a l’any 2021. 

Des del sindicat consideren que aquesta nova proposta és un bon acord i que permetrà que els treballadors no perdin tant poder adquisitiu de cara al 2023. Afegeixen que, de cara al 2024, tornaran a negociar les condicions segons com hagi anat l’any 2023 pel que fa a l’IPC del proper any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics

http://twitter.com/radiopalafolls