Palafolls a punt de comptar amb 10.000 habitants

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest any 2022 finalitza amb 9.893 habitants inscrits al padró municipal de Palafolls. Una xifra que ha augmentat en 232 habitants respecte l’any 2021. Així es va deixar constància al ple municipal del passat dijous 22 de desembre.

En aquest sentit, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, explica que el municipi porta anys en el límit d’habitants. Aquesta situació és complexa perquè al comptar amb més de 9.000 habitants, el poble té unes necessitats que no li corresponen perquè no arriba a superar els 10.000 i, a la vegada, no té els ingressos necessaris per poder cobrir-les totes.

Malgrat això, en el moment en què se superi la xifra dels 10.000 palafollencs, el municipi comptarà amb més ajuts econòmics per donar cabuda a totes les necessitats del poble. 

És per això que un dels reptes de l’equip de govern és aconseguir superar aquest llindar de residents. L’alcalde explica que una de les opcions que hi ha sobre la taula és construir  més habitatges per tal que hi puguin venir més residents.

Tot i això, aquesta idea és un projecte a llarg termini al qual no se li pot posar una data de caducitat, sinó que s’han d’anar treballant en diversos àmbits per poder aconseguir aquest augment. 

Una vegada palafolls aconsegueixi els 10.000 habitants, hi haurà diversos canvis, sobretot administratius. I, és que, per exemple, el municipi rebrà més ajudes econòmiques per part dels ens supramunicipals i, també, el consistoi deixarà de comptar amb 13 regidors i passarà a tenir 17.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics