URGENT

L’Ajuntament de Palafolls aprova el pla de mesures antifrau

Compartiu aquesta història

El passat 19 de maig, l’Ajuntament va aprovar la Declaració institucional de l’Ajuntament de Palafolls de compromís en la lluita contra el frau. Amb aquesta declaració es va posar de manifest la voluntat del consistori de donar passos efectius en la preservació i defensa dels principis d’objectivitat, imparcialitat, eficàcia i legalitat, i el compromís ferm en la lluita contra el frau i la corrupció en l’exercici de les seves funcions. 

La creació d’aquest pla de mesures és un dels requisits indispensables per poder gaudir del programa de fons europeus NextGenerationEU. És per aquest motiu que es va crear també una Comissió Tècnica de Seguiment i Desenvolupament del Pla Antifrau per tal de complir les obligacions legals en matèria de lluita contra el frau, a banda de garantir i declarar que els fons europeus NextGeneration s’utilitzaran conforme a les normes aplicables. 

Així, a data de 9 de desembre es va celebrar una sessió de la Comissió Tècnica on es va donar conformitat a la proposta del Pla de mesures antifrau de l’Ajuntament de Palafolls i els seus annexos.

El PMA s’articula al voltant de les quatre fases del cicle de gestió del risc del frau amb la finalitat de prevenir, detectar, corregir i perseguir les irregularitats, el frau, la corrupció i els conflictes d’interessos en la gestió i l’execució dels fons europeus amb la pretensió última de salvaguardar els principis de bona gestió financera, de protecció dels interessos financers de la Unió Europea i de compliment de resultats a la gestió.

Finalment, l’aprovació del pla es va fer efectiva al ple del mes de desembre amb la votació a favor de tots els representants del Ple Municipal de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics