URGENT

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva renova el programa de suport immediat a domicili que ha atès 58 palafollencs des de 2012

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres, la Corporació de Salut ha allargat un any més el Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) per a persones amb malalties avançades i el Programa d’Atenció a Domicili d’Alta Hospitalària (PADAH). I, és que, des que es van posar en marxa el 2012 i el 2016, han atès més d’un miler de persones.

El SSID és un servei d’atenció al domicili per a persones que es troben en situació de final de vida i que són ateses per un equip especialitzat en cures pal·liatives. El servei ofereix suport a la persona que pateix la malaltia en tasques com la higiene, alimentació, cures no complexes o l’acompanyament, així com suport emocional a la família. 

Es va iniciar el 2012 a l’Alt Maresme i el 2016 a la Selva Marítima i, des d’aleshores, ha atès un total de 1.040 persones als seus domicilis. En el cas de Palafolls n’ha atès 58; a Malgrat 168, a Pineda 217 i a Santa Susanna 27, entre altres.

Pel que fa al programa PADAH, aquest es va iniciar el 2016 i actualment es desplega a Calella, Sant Pol de Mar, Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Tordera, gràcies als acords amb els respectius ajuntaments. Des dels seus inicis, ha atès un total de 874 persones: 327 a Calella, 281 a Pineda de Mar, 122 a Tordera, 123 a Malgrat de Mar i 21 a Sant Pol de Mar.

Amb aquest projecte es dona resposta a aquelles persones que per un motiu de salut han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix, un cop han rebut l’alta hospitalària, desenvolupar les tasques domèstiques amb normalitat (higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació). Per això, necessiten suport al seu domicili fins que s’hagin recuperat i puguin tornar a valdre’s per elles mateixes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics