La Corporació de Salut del Maresme i la Selva renova el programa de suport immediat a domicili que ha atès 58 palafollencs des de 2012

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dimecres, la Corporació de Salut ha allargat un any més el Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) per a persones amb malalties avançades i el Programa d’Atenció a Domicili d’Alta Hospitalària (PADAH). I, és que, des que es van posar en marxa el 2012 i el 2016, han atès més d’un miler de persones.

El SSID és un servei d’atenció al domicili per a persones que es troben en situació de final de vida i que són ateses per un equip especialitzat en cures pal·liatives. El servei ofereix suport a la persona que pateix la malaltia en tasques com la higiene, alimentació, cures no complexes o l’acompanyament, així com suport emocional a la família. 

Es va iniciar el 2012 a l’Alt Maresme i el 2016 a la Selva Marítima i, des d’aleshores, ha atès un total de 1.040 persones als seus domicilis. En el cas de Palafolls n’ha atès 58; a Malgrat 168, a Pineda 217 i a Santa Susanna 27, entre altres.

Pel que fa al programa PADAH, aquest es va iniciar el 2016 i actualment es desplega a Calella, Sant Pol de Mar, Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Tordera, gràcies als acords amb els respectius ajuntaments. Des dels seus inicis, ha atès un total de 874 persones: 327 a Calella, 281 a Pineda de Mar, 122 a Tordera, 123 a Malgrat de Mar i 21 a Sant Pol de Mar.

Amb aquest projecte es dona resposta a aquelles persones que per un motiu de salut han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix, un cop han rebut l’alta hospitalària, desenvolupar les tasques domèstiques amb normalitat (higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació). Per això, necessiten suport al seu domicili fins que s’hagin recuperat i puguin tornar a valdre’s per elles mateixes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics