Protecció Civil alerta per les ventades que es preveuen aquesta setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el Pla VENTCAT a tota Catalunya a causa de la previsió de ratxes fortes de vent que ha fet el Servei Meteorològic de Catalunya. Unes ratxes que ja s’han pogut veure a primeres hores del matí en alguns punts de la comarca i que s’han d’allargar fins demà.

La major part de Catalunya es veurà afectada per aquestes ratxes, tot i que es preveu que avui sigui el dia en què el vent bufi amb més intensitat. El pitjor moment es creu que serà a partir del migdia. És per això que, des de Protecció Civil, recorden alguns consells per evitar incidents amb el vent.

Des del grup de seguretat indiquen que cal retirar dels balcons, les terrasses o els terrats, tots aquells objectes que siguin susceptibles a caure a la via pública. I, en cas que no es puguin retirar, cal que es subjectin i s’assegurin bé perquè no caiguin. 

També es demana que es tanquin bé les portes i les finestres, que es vigili amb el mobiliari urbà que pugui caure amb el vent, que es tingui precaució al volant, que no ens apropem a les esculleres, espigons ni passejos marítims i que no es passegi per parcs, jardins o zones boscoses perquè poden caure branques i arbres. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics