Els treballadors de Nylstar Blanes demanen la intervenció de les administracions per garantir la continuïtat de la factoria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dijous a la tarda, representants dels treballadors i treballadores de Nylstar van participar a la sessió de la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya. En la compareixença, el president del Comitè d’Empresa, Xavier Cherino, va explicar les últimes notícies sobre la situació actual de l’empresa, després que al desembre la direcció anunciés l’ERO de 24 treballadors dels 84 que hi ha. 

Recordem que els representants dels treballadors van anunciar mobilitzacions la setmana passada per protestar contra aquesta decisió. Finalment, la direcció de l’empresa va anunciar que retirava aquest ERO. Malgrat això, el Comitè d’Empresa no ha rebut cap informació sobre les possibles solucions que s’estan estudiant per garantir el futur de la fàbrica que està a punt de complir 100 anys. 

La compareixença al Parlament de Catalunya d’aquest passat dijous es va fer a petició de tots els grups polítics excepte VOX, i també s’hi havia convidat a participar al principal accionista. Aquest, però, no va intervenir a la Comissió d’Empresa i Treball ja que va marxar poc abans de la seva intervenció. Per tots aquests motius, els representants de la plantilla han expressat la seva preocupació davant la situació actual de l’empresa.

El president del Comitè d’Empresa va aprofitar la compareixença de dijous per demanar als diputats de la comissió i a la resta d’administracions que intervinguin en el procés per forçar una mediació amb la direcció de Nylstar. El recel de les treballadores i treballadors envers les intencions de l’empresa es basa no tan sols en què renunciessin a intervenir. Segons han fet públic, la direcció ha registrat un canvi de nom i ha retirat part de la producció a un magatzem de Canet.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics