La Ustec convoca 120.000 docents a una aturada de dos dies per protestar contra les retallades

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta setmana, a banda dels sanitaris de Catalunya, els docents també estan cridats a la vaga del propers dies 25 i 26 de gener. Aquesta però, a diferència de la vaga que es va fer a principis de curs, no és una vaga unitària dels set sindicats majoritaris, sinó que només la convoca la Ustec i s’hi ha sumat la CGT. 

Tal com indiquen des del sindicat, han fet coincidir ambdues vaques perquè consideren que les seves reivindicacions van més enllà de l’ensenyament i que són ‘un tema de línia política’. Concretament, reivindiquen que ambdós sectors siguin prioritaris en els pressupostos i les polítiques públiques. 

Des del sindicat reclamen la reducció de dues hores lectives als més grans de 55 anys, que s’equiparin les condicions laborals dels professors tècnics d’FP, un pacte d’estabilitat per als interins i que es recuperi el primer complement salarial als sis anys, per compensar la inflació.

Per la seva banda, el Departament ha calendaritzat per al 2024 el complement salarial i reduir l’hora lectiva per als majors de 55 anys. Pel que fa a l’equiparació del professorat de formació professional, que depèn de la llei estatal de l’FP, tenen temps per aplicar-lo fins al 2026.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics