La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ja compta amb dues dietistes nutricionistes a l’atenció primària

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha incorporat als equips d’atenció primària dues dietistes nutricionistes, una per a la zona de l’Alt Maresme, és a dir a l’ABS Calella i ABS Malgrat-Palafolls, i una per a la Selva Marítima, l’ABS Lloret-Tossa. La intenció d’aquestes incorporacions és millorar la salut nutricional de la població.

Les funcions d’aquestes professionals estan adreçades a prevenir i tractar problemes de salut associats a una mala alimentació, promoure hàbits alimentaris saludables i sostenibles, així com una alimentació adaptada a les condicions particulars de risc i malaltia, o de recursos socioeconòmics, de diferents col·lectius. Així ho ha explicat la doctora Imma Morató, directora d’Atenció Primària de la Corporació.

Les accions que es desplegaran amb la incorporació d’aquest nou perfil seran, principalment, accions comunitàries; no hi haurà atenció directa individualitzada a la consulta. S’organitzaran diferents activitats com tallers, xerrades o sessions informatives dirigides a la població general o a altres grups de població més específics en funció de les necessitats detectades a cada zona. És per aquest motiu que es treballarà de forma multidisciplinària amb altres professionals de l’atenció primària i amb els serveis de nutrició dels hospitals, així com amb els equips de salut pública i amb les diferents entitats municipals.

Les nutricionistes també participaran en el programa Salut i Escola amb la possibilitat d’organitzar xerrades a centres escolars del territori. Així com en altres activitats del Programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària, com és el cas de l’Escola de Salut, impartint una de les sessions dedicada a l’alimentació saludable.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics