URGENT

La majoria de sanitaris i professors de Palafolls no secunden la primera jornada de vaga

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres coincideixen les jornades de mobilització de diversos col·lectius professionals, personal mèdic i sector educatiu. A banda, també, dels taxistes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Tot tres col·lectius han convocat diverses manifestacions per reivindicar millores laborals, salarials i estructurals. En el cas de metges i mestres, la mobilització es mantindrà demà. Tot i que, està previst que les protestes continuïn la setmana vinent amb tres dies més de vaga convocada per Metges de Catalunya i quatre jornades de protestes del sector del taxi.

Tot i això, la Generalitat ha fixat serveis mínims. En els centres mèdics són, un 25% de la plantilla dels centres d’assistència no hospitalària durant el primer dia i un 33% durant els següents dies; les urgències i les unitats especials funcionaran amb normalitat, i un 50% en la resta de serveis.

I, als centres educatius, una persona de l’equip directiu per a cada centre; un docent per a cada tres aules, des d’educació infantil fins a secundària, i un 50% de la plantilla dels centres en educació especial i les escoles bressol. 

Malgrat aquestes mesures, a Palafolls, els metges i docents no han seguit la vaga. Tal com informen des del centre de salut del municipi, tot els metges han anat a treballat per tant la jornada seguirà tal com estava prevista

Pel que fa a les escoles de Palafolls, tota la plantilla ha anat aquest matí als centres. En el cas de l’institut Font del Ferro, informen que un nombre reduït de professors sí que ha fet vaga, i en el cas dels alumnes, un 80% dels quals podien fer-la, l’han feta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics