L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes celebra 60 anys

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Coincidint amb el darrer cap de setmana del mes de gener l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes ha fet el tret de sortida de la commemoració dels 60 anys que compleix aquest 2023. Ho ha fet presentant els actes que tindran lloc durant tot l’any per celebrar aquesta efemèride, complint el costum que té l’entitat cultural de celebrar l’aniversari de la seva creació cada cinc anys.

Unes activitats que s’aniran succeint durant tot aquest any i que, després de la presentació del darrer cap de setmana, continuaran aquest mes de febrer amb la participació al Carnaval de la Costa Brava Sud amb una carrossa i una comparsa. A Blanes es podran veure la tarda del diumenge 19 de febrer, coincidint amb la Rua de Carnestoltes.

Durant el mes de març es vol organitzar un dinar al Santuari del Vilar, a l’abril la celebració d’una data molt assenyalada: el Dia Internacional de la Dansa, i el mes de maig es presentarà un disc de danses de Blanes. Al juny hi haurà un més activitats: una ballada conjunta del cos de dansa i l’escola, l’elaboració de l’estora de corpus commemorativa dels 60 anys, el final de curs de l’activitat ‘Dansa a les Escoles’ i la celebració de les ‘Enramades’ dedicades especialment als ex dansaires.

Al juliol l’esbart protagonitzarà tres principals activitats coincidint amb la Festa Major: la interpretació del Ball de Morratxes el dia de Santa Anna, una nova edició del Festival Korre Ke Token i la tradicional actuació a la Plaça dels Dies Feiners. Una menció especial mereix l’activitat del setembre, quan s’estrenarà el nou espectacle anomenat ‘DeziroAgo’, és a dir: desig i acció, que marcarà allò que es diu ‘un abans i un després’, en la línia del què van ser en el seu moment els anteriors muntatges ‘Dansem’ i ‘DAD.EXE’.

Els dos últims actes d’aniversari coincidiran amb els últims i respectius mesos de l’any. Al novembre hi haurà un dinar o sopar institucional de gala i al desembre el què ja ha esdevingut tota una tradició: la interpretació de l’espectacle ‘Tornem a Casa’ a la Parròquia Santa Maria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics