S’aprova la nova Llei de Benestar Animal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir el Congrés dels Diputats va aprovar la polèmica Llei de Benestar Animal que durant diverses setmanes ha enfrontat els socis del Govern Espanyol. Tot i que encara no hi ha una data per la seva entrada en vigor, ahir els grups polítics van votar la seva aprovació. El resultat van ser 174 vots a favor i 172 vots en contra amb l’abstenció de BNG, Teruel Existe i Compromís.

Entre els punts clau d’aquesta nova llei hi ha la prohibició de vendre gossos, gats i fures en botigues d’animals. En aquestes botigues, però, es podran seguir venent ocells, rosegadors i peixos. La norma també prohibeix la cria d’aquests animals, només ho podran fer persones registrades. A més, es prohibeix la participació d’animals en fires i en circs. 

La norma també regula el temps que un gos es pot quedar sol a casa, en aquest cas es limita a un màxim de 24 hores. També es prohibeix deixar els animals vivint en balcons, trasters, soterranis i terrasses, i tampoc es podrà deixar-los sols en el cotxe. En el cas dels gats, hàmsters o ocells, es podran deixar sols un màxim de tres dies. 

En aquesta nova norma també s’ha inclòs una llista d’animals prohibits com a mascotes. En aquest cas, els propietaris d’alguna d’aquests animals haurà de demanar una autorització per tenir-lo fins que aquest es mori, tal com va passar amb els propietaris d’espècies invasores exòtiques. 

Aquesta llei, però, no deixa de banda la polèmica i, és que, els gossos de caça queden fora de la protecció d’aquesta nova norma. També hi ha altres obligacions que fan dubtar els amos de mascotes, com per exemple l’obligatorietat de fer un curs per poder tenir gos o la llista de mascotes que ja no es poden tenir a casa. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics