L’Ajuntament de Palafolls té oberts 12 expedients mediambientals a parcel·les que poden suposar un risc d’incendi pel seu estat

Arxiu: S'incendien uns matolls en una finca abandonada de St Lluís. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Actualment, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls està tramitant una dotzena d’expedients mediambientals propietaris de solar que no tenen les parcel·les ben cuidades ni adequades a l’espai. El motiu principal d’aquests expedients és avisar les persones que cal tenir cura del lloc, ja que són zones susceptibles a patir incendis.

Enguany, des de l’àrea s’han volgut avançar a la campanya d’estiu i han començat ja a evitar aquesta problemàtica recurrent en algunes zones del municipi. 

Tal com informen des de  Medi Ambient, un expedient d’aquest tipus serveix per donar ordres d’execució als propietaris. En cas que no es compleixin, l’Ajuntament pot engegar tràmits sancionadors o execucions subsidiàries. És a dir, l’Ajuntament fa al propietari el cobrament del cost de neteja i, després, el mateix consistori es fa càrrec d la neteja. 

Els expedients d’aquest tipus es poden obrir d’ofici o després de ser informats pels veïns de la zona. Tot i això, segons informen, la funció principal és requerir al propietari que mantingui en bones condicions de salubritat i seguretat el lloc. A més, demanen, sobretot, que es mantingui tot net de restes vegetals que poden ser les causants d’un incendi en plena campanya. A Palafolls la zona on es troben més parcel·les d’aquest tipus és a Ciutat Jardí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics