Ha mort Mª Dolors Oms, presidenta d’honor d’ASPRONIS i primera alcaldessa de Blanes de la democràcia

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dimecres a la tarda ens va deixar a l’edat de 82 anys la presidenta d’honor de la Fundació ASPRONIS, Mª Dolors Oms. Durant més de 30 anys va ocupar la presidència de la fundació. 

En un principi va fer-ho com a alcaldessa de Blanes, tot i que, una vegada va deixar la política, es va dedicar plena i exclusivament a ASPRONIS.  Tal com indiquen des de la fundació, la vida d’Oms va estar de ple servei a les persones. La seva primera incursió en el món social i de reivindicació de drets va ser a finals dels anys 60, en la clandestinitat, a favor dels treballadors de l’hostaleria provinents del sud d’Espanya que feien la temporada turística a Blanes. 

La seva carrera personal va ser reconeguda al 2010 amb la Medalla al Treball President Macià, que atorga la Generalitat de Catalunya, per la seva emprenedoria i acció social a favor de les persones amb discapacitat. Al 2019 va tenir l’honor de recollir la Creu Sant Jordi que la Generalitat de Catalunya va concedir a la Fundació ASPRONIS en reconeixement a la trajectòria i la tasca a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual a la Selva i el nord del Maresme. 

I, l’any passat, el ple del Patronat de la Fundació va acordar atorgar-li la presidència d’Honor d’ASPRONIS en reconeixement a la seva trajectòria i el seu compromís amb les persones amb discapacitat intel·lectual i d’altres col·lectius en risc d’exclusió social. El ple també va acordar la creació dels Premis ASPRONIS, un dels quals portarà com a homenatge el nom “Premi M. Dolors Oms” i reconeixerà l’empresa o organisme que destaqui pel seu compromís social amb la missió d’ASPRONIS. La primera edició dels quals se celebrarà la propera tardor.

Des de l’Ajuntament de Blanes també van voler recordar la seva figura, és per aquest motiu que es van decretar tres dies de dol oficial.  A més, també s’han suspès tots els actes oficials que estaven previstos per durant aquests dies i, abans de començar el ple municipal que va tenir lloc ahir al vespre, es van fer uns minuts de silenci per honrar la seva memòria. A la vegada, es va aprofitar per recordar a Joanna Fernàndez Berney, directora de Ràdio Blanes durant 25 anys, que va morir el passat 30 de gener.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics