Palafolls s’inclou dins la fase d’excepcionalitat per la sequera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir dimarts, el govern va decidir activar noves mesures i reforçar la coordinació des de tots els àmbits per tal de pal·liar els efectes de la sequera. A més, aquest dimecres, el consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua aprova l’entrada en la fase d’excepcionalitat, després de constatar  que l’empitjorament de la situació de les reserves implica adoptar nous canvis per garantir l’abastament d’aigua.

Així, aquest dijous, Catalunya entra en una fase d’excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l’aqüífer del Fluvià Muga que afecta a gairebé sis milions de ciutadans de 224 municipis, entre ells Palafolls. 

En el cas de Palafolls, l’Ajuntament ja s’ha posat a treballar en la situació. L’àrea de Medi Ambient ha posat en marxa els tres pous de sequera amb els que compta el consistori. Actualment, dos d’ells ja treballen a ple rendiment i, s’està treballant per tenir a punt el tercer. Així hi ho indicat Aleix Freixa, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Palafolls. 

Ara mateix a Palafolls hi ha dos pous més que també es podrien fer servir, és per això que el consistori està treballant en la seva recuperació. Pel que fa a la ciutadania, el regidor ha volgut demanar els palafollencs que tinguin consciència i evitin com puguin que la situació empitjori.

El nostre, però, no serà l’únic municipi que formarà part d’aquesta fase. La major part de la comarca del Maresme hi està inclosa. Aquesta actuació comporta la reducció de l’aigua per als habitants, tenint en compte el risc de desabastiment, ja que ens apropem a la primavera amb un volum de reserves del 28%. L’entrada de l’excepcionalitat suposa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos: 15% de reducció de l’aigua per a usos industrials; reducció de l’aigua per a usos lúdics, 15% en usos assimilables i 50% en el reg; i un 40% de reducció de l’aigua per a usos agrícoles. A les granges, però, l’ús d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per a l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte. 

Entre altres restriccions, també es prohibeix el reg de zones verdes públiques i privades i la neteja de carrers amb aigua potable. Tot i això, sí que es manté el reg destinat a la pràctica federada de l’esport en les quantitats mínimes necessàries per permetre-la.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics