URGENT

El Consell Comarcal del Maresme ofereix als empleats públics un microcurs sobre com afrontar la discriminació LGTBI+

Compartiu aquesta història

El Consell Comarcal del Maresme ha organitzat una nova formació per als treballadors públics amb l’objectiu de sensibilitzar i donar eines al personal de les administracions públiques davant de situacions de discriminació a les persones LGTBI.

A vegades, els treballadors públics han de reaccionar davant de situacions de discriminació, però per fer-ho han de tenir els coneixements suficients sobre les persones del col·lectiu i, sobretot, han de saber identificar quines situacions poden ser discriminatòries.

Per facilitar aquesta tasca, el CCMaresme ha preparat un microcurs que es pot seguir a través del mòbil o per la web. En ell, es farà un breu repàs de la trajectòria en defensa dels drets de les persones LGTBI, s’explicarà com es construeix el gènere, la diversitat per raó d’orientació sexual, d’identitat i d’expressió de gènere. A més, s’explicarà quines són les principals actuacions que es poden fer des de la posició de treballadors públics i el deure d’intervenció en el desplegament de la llei 11/2014.

Pel que fa a les característiques concretes del curs, aquest té una durada d’entre 2 i 4 hores amb una dedicació de 5 a 10 minuts al dia. Per poder-se apuntar, els divendres recolliran les demandes de formació i els dilluns o dimarts següents es rebrà un correu electrònic on s’informarà que ja es pot accedir al curs. Els alumnes tindran el curs actiu durant quinze dies i, un cop acabat el termini, s’entregarà un certificat a cada alumne que hagi superat el curs amb èxit. 

Les dates que s’han programat per a poder presentar les sol·licituds al curs són els divendres 10, 17, 24 i 31 de març i els divendres 14 i 21 d’abril fins a les 14h tots ells. Totes les sol·licituds es poden presentar en el formulari que s’ha habilitat al web del Consell Comarcal del Maresme. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics