URGENT

Palafolls es continua situant entre els pobles amb menys població estrangera del Maresme

Compartiu aquesta història

La radiografia de la població estrangera resident al Maresme feta per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, en base a les dades dels padrons municipals de 2021, indica que Palafolls continua sent el 5è municipi amb menys percentatge d’habitants provinents d’altres països. Només un 5’59% dels palafollencs ve de l’estranger. El percentatge palafollenc està molt per sota de Calella que, amb un 18’53% de la població, és el municipi amb més població estrangera de la comarca.

A Palafolls hi ha 573 vilatans d’origen estranger. D’aquests, la majoria provenen d’altres països europeus, mentre que un 23’39% són originaris de països americans. Un 23’21% provenen d’Àfrica i les persones d’origen asiàtic suposen només un 5’24%.

Segons les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme hi ha hagut una disminució anual de 6 persones respecte el 2020. D’entre els 5 pobles maresmencs amb més població vinguda d’altres països n’hi ha 3 de l’Alt Maresme. A banda de Calella, Santa Susanna un te 14’65% i Pineda un 14’11% de veïns d’origen estranger. La comarca del Maresme va guanyar 160 persones procedents d’altres països el darrer any, la qual cosa representa un augment percentual del 0’28%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics