URGENT

La sostenibilitat i l’impuls de l’oferta turística són dos dels aspectes del nou pla d’accions del Consorci de Turisme del Maresme

Compartiu aquesta història

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha començat a desenvolupar el pla d’accions del 2023, en el qual la sostenibilitat hi té un gran pes i es converteix en un aspecte transversal de totes les accions, igual que la formació a tots els agents turístics, tant públics com privats. 

A més, un fet a destacar és la renovació de la pàgina web del Consorci de Turisme de la comarca, de forma que ofereix una millor experiència a l’usuari fent-la més intuïtiva i accessible.

L’oferta turística del Maresme és molt àmplia i des del Consorci es treballa per impulsar tots i cadascun dels tipus de turisme. A la comarca, destaca el turisme gastronòmic, ja que durant aquest any es presentarà la nova marca Sabors Maresme, que aglutinarà dins d’un mateix paraigües tots els productes singulars, tot ajudant a posicionar la comarca com una destinació de turisme gastronòmic de qualitat.

Entre altres accions, es conserva la iaia del Maresme que continuarà sent el personatge que dinamitzarà el turisme familiar a la comarca. A més, es crearà un directori d’empreses que ofereixen activitats familiars a les quals s’atorgarà el distintiu “la iaia del Maresme recomana” i se seguirà fent difusió de l’app de rutes gamificades que permet descobrir la comarca alhora que es coneixen curiositats culturals dels municipis.

Enguany es treballarà també per posicionar el Maresme com a destinació accessible per persones amb discapacitats físiques i mentals, promovent l’adhesió d’empreses i conscienciant mitjançant la formació en aquest segment de mercat. Totes aquestes i altres accions van presentar-se en un acte a Pineda de Mar on van assistir els 30 ajuntaments de la comarca, el Gremi d’Hostaleria del Maresme, l’Associació de Càmpings i Ciutats de Vacances de la província de Barcelona, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), el TecnoCampus Mataró-Maresme, el Consell Comarcal del Maresme i el Club Nàutic el Balís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics