URGENT

Palafolls comença a aplicar les restriccions per pal·liar els efectes de la sequera

Compartiu aquesta història

La situació de sequera continua agreujant-se al llar dels mesos, és per aquest motiu que l’Agència Catalana de l’Aigua va decretar l’entrada en vigor de l’estat d’excepcionalitat per sequera a principis del mes de març en els 224 municipis que depenen del sistema Ter-Llobregat i de l’aqüífer del Fluvià Muga. En aquest sentit, l’Ajuntament de Palafolls ha publicat un ban informatiu perquè tota la població pugui consultar quines són les mesures que cal aplicar en aquesta fase d’excepcionalitat.

Entre aquestes s’inclouen les següents accions, els volums totals d’aigua que entrin a la xarxa municipal per l’abastament de la població no poden superar els 247 litres per habitant i dia; l’ús d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i la neteja dels animals de granges i els seus recintes. 

Pel que fa a la neteja de vehicles, només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda fora dels establiments comercials dedicats a aquesta activitat que comptin amb sistemes de recirculació d’aigua. També es permet la neteja de vehicles fora d’establiments si es fa per mantenir la seguretat i salut de les persones i els animals. En aquest punt s’hi inclouen els vehicles de transport de menjar, d’animals i ambulàncies entre altres.

També queda prohibit omplir total o parcialment les fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica. I, a més, es recomana revisar possibles fuites d’aigua i/o degoteigs, així com aplicar altres mesures que evitin un consum d’aigua excessiu.

Per consultar la resta de mesures que s’han començat a aplicar es pot visitar la seu electrònica de l’Ajuntament de Palafolls i, per més informació, també es pot entrar a la plataforma ‘El visor de la sequera’ de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics