URGENT

Una oferta més àmplia en cicles formatius és una de les propostes dels pares i els alumnes de palafolls

Compartiu aquesta història

Emmarcat dins les jornades d’orientació formativa, Forma’t, el Palafolls En Xarxa va emetre ahir un programa especial dedicat a l’ensenyament i a les diferents possibilitats educatives a Palafolls. A aquest, es van fer palès algunes necessitats i demandes per part de les famílies i els alumnes del municipi com per exemple una oferta més àmplia en cicles formatius al municipi per tal que els alumnes no hagin de marxar fora per poder estudiar el que els agrada. 

Aquest és el cas d’en Marc que estudia un grau d’electricitat superior a Blanes i en Yerai que estudia electromecànica a Mataró. Escoltem com ho explica Lucía Ruano, mare d’en Yerai, tot i que és una opinió compartida entre les mares que van participar del programa.

A més, entre altres detalls, també consideren important el fet de trobar un consens amb els fills a l’hora de decidir què és el que estudiaran. En tot cas, però, primen els desitjos de l’estudiant. 

En Marc i en Yerai, només són dos exemples palafollencs, però és que hi ha molts casos d’alumnes que trien certs estudis per poder seguir estudiant en el municipi. Aquest és el cas d’algunes de les amigues de la Mar Escudero. Ella, en canvi, va deixar-ho tot i va provar sort fora de Catalunya, concretament a Holanda i després a Àustria.

Aquest programa ha sigut una de les últimes iniciatives que s’han preparat per la tercera edició del Forma’t. Recordem que avui posa el seu punt final amb l’acte de cloenda ‘Tik Tok, escull la teva pròpia aventura’ a càrrec d’Ivan Lara de Zoom Comunitario.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics