URGENT

La Protectora d’Animals de Palafolls denuncia el robatori de material per a les cries de gats 

Compartiu aquesta història

Els fets van ocórrer la passada nit de dissabte, en què els lladres (o lladre, encara per identificar) van colar-se a la Protectora de Palafolls i van sostreure tots els materials que l’Associació Amics dels Animals havia adquirit recentment, per als cadells de gat que acaben de néixer. 

La Protectora ha precisat que, en els darrers mesos, havien detectat robatoris puntuals de forma molt subtil i en poca quantitat. Com que pensaven que els furts provenien de persones amb dificultats econòmiques, no li van donar gaire importància. No obstant això, el saqueig de dissabte, en què van arrasar amb tot el que van trobar, ha fet saltat totes les alarmes. 

Ester López, membre de la Protectora de Palafolls, ha explicat que s’han endut medicaments, sacs de sorra, sacs de menjar, llaunes, mantes elèctriques o rascadors, entre altres materials, en què havien invertit les recaptacions de Sant Jordi pels cadells de gat acabats de néixer. 

Tal com explica l’Ester, els lladres no van haver de trencar cap pany per fer-se amb el botí. Fa mesos que la Protectora treballa en la construcció d’una tanca perimetral, perquè actualment la porta consta només d’una cadena per impedir el pas. L’Ester ha assenyalat que aquesta instal·lació podria haver engrescat als lladres. 

Des de la Protectora també han informat que s’han posat amb contacte amb l’Ajuntament i la Policia del municipi per trobar solucions. Així mateix, el cos de seguretat ha comunicat que incrementarà les rondes per la zona de la propietat per evitar que es produeixin nous robatoris. 

Pel que fa a les pèrdues materials, des de l’entitat d’ajuda als animals indiquen que han de reposar tot el material que havien comprat fins ara i que això suposa una despesa molt elevada per una entitat com la seva que treballa amb els donatius de la població. És per aquest motiu que recorden que, si algú els vol ajudar, estaran encantats de rebre aquesta ajuda. 

Per tal d’ajudar a la protectora, podeu trobar al seu perfil de Facebook les diferents formes de participar. A més, tal com indiquen, si és necessari, podeu demanar un informe de donació que servirà de cara a la declaració de la renda anual, tal com fan altres associacions. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics