URGENT

El Consell Comarcal del Maresme crearà el Servei comarcal del cicle de l’aigua

Compartiu aquesta història

Tot i que encara queda un últim tràmit abans de fer l’aprovació definitiva, el ple del passat mes de febrer va aprovar inicialment la dotació d’un nou servei que permetrà l’ens comarcal dur a terme una gestió integral del cicle de l’aigua. Aquesta creació absorbirà els serveis en alta que ja presta el CCM i obrirà la porta a la incorporació dels serveis de sanejament i abastament en baixa als municipis de la comarca que ho deleguin. N’ha donat més detalls la consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Montserrat Garrido.

Aquest nou servei incorporarà, a més, projectes de reutilització de l’aigua. I, és que, tal com indica la consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic, actualment la comarca perd molts hectòmetres cúbics d’aigua que podrien reutilitzar-se amb finalitats diverses. 

El Consell Comarcal ha apostat per crear aquest nou Servei coincidint amb la finalització, al juny de 2024, de la concessió de l’abastament d’aigua potable en alta a 11 poblacions del Maresme Nord i del servei de sanejament en alta a tots els municipis del Maresme, exceptuant Montgat i Tiana que pertanyen a l’Àrea Metropolitana de Barcelona pel que fa al servei de l’aigua. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics