URGENT

Els bars de Blanes reprenen la divulgació científica en una nova edició del Pint of Science

Compartiu aquesta història

Després de tres anys d’aturada per mor de la pandèmia, a partir del pròxim dilluns 22 de maig, i durant tres dies consecutius, el festival de divulgació científica Pint of Science retorna al municipi de la mà del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB). 

El festival té com a objectiu apropar la ciència i la investigació a la ciutadania en un ambient distès i accessible per al públic, i com no podia ser d’una altra manera, fa servir els bars com a escenari principal. En aquest sentit, la intenció és que els participants puguin escoltar, intercanviar opinions i debatre, en un clima més proper per poder fer arribar la ciència.

La Gemma Agell és coordinadora de divulgació i educació científica del CEAB. 

Dilluns, el Bar Mediterrani donarà el tret de sortida a partir les 19:30 hores, amb la intervenció de Joaquim Vives, investigador del Banc de Sang i Teixits, que impartirà la sessió titulada ‘Els beneficis de la immortalitat’. Posteriorment, s’ha programat la xerrada ‘Deserts submarins – exploració amb drons i intel·ligència artificial’. 

Pel que fa als següents dies, els col·loquis es desplaçaran al  bar Cotton Blanes. Començant pel dimarts, a partir de les 19:30 hores es podrà gaudir de la xerrada ‘Sense mariscada no hi ha sexe: una visió evolutiva’, impartida per Daniel Oro. Posteriorment, la Marta Pardo i en Jesús Bellver s’encarregaran de conduir la conversa ‘Matemàtiques contra els mosquits’. 

Pel que fa al dimecres hi ha programades tres sessions: ‘Sopa de Plàstic’, ‘Formigues com neurones: un cervell de llarg abast’ i ‘l’evolució de la representació d’organismes en taxonomia’. Tanmateix, tal com ha explicat Agell, aquestes tres sessions s’impartiran en format de cites ràpides:

El festival se celebra de forma simultània i coordinada a diversos països a escala europea. En el cas espanyol hi participen 56 ciutats que, durant tres dies consecutius, podran gaudir de la ciència d’una forma amena i entretinguda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics