Els bars de Blanes reprenen la divulgació científica en una nova edició del Pint of Science

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de tres anys d’aturada per mor de la pandèmia, a partir del pròxim dilluns 22 de maig, i durant tres dies consecutius, el festival de divulgació científica Pint of Science retorna al municipi de la mà del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB). 

El festival té com a objectiu apropar la ciència i la investigació a la ciutadania en un ambient distès i accessible per al públic, i com no podia ser d’una altra manera, fa servir els bars com a escenari principal. En aquest sentit, la intenció és que els participants puguin escoltar, intercanviar opinions i debatre, en un clima més proper per poder fer arribar la ciència.

La Gemma Agell és coordinadora de divulgació i educació científica del CEAB. 

Dilluns, el Bar Mediterrani donarà el tret de sortida a partir les 19:30 hores, amb la intervenció de Joaquim Vives, investigador del Banc de Sang i Teixits, que impartirà la sessió titulada ‘Els beneficis de la immortalitat’. Posteriorment, s’ha programat la xerrada ‘Deserts submarins – exploració amb drons i intel·ligència artificial’. 

Pel que fa als següents dies, els col·loquis es desplaçaran al  bar Cotton Blanes. Començant pel dimarts, a partir de les 19:30 hores es podrà gaudir de la xerrada ‘Sense mariscada no hi ha sexe: una visió evolutiva’, impartida per Daniel Oro. Posteriorment, la Marta Pardo i en Jesús Bellver s’encarregaran de conduir la conversa ‘Matemàtiques contra els mosquits’. 

Pel que fa al dimecres hi ha programades tres sessions: ‘Sopa de Plàstic’, ‘Formigues com neurones: un cervell de llarg abast’ i ‘l’evolució de la representació d’organismes en taxonomia’. Tanmateix, tal com ha explicat Agell, aquestes tres sessions s’impartiran en format de cites ràpides:

El festival se celebra de forma simultània i coordinada a diversos països a escala europea. En el cas espanyol hi participen 56 ciutats que, durant tres dies consecutius, podran gaudir de la ciència d’una forma amena i entretinguda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics