URGENT

Disparitat d’opinions polítiques sobre l’economia al municipi

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre la Sala de Plens de l’Ajuntament de Palafolls es va omplir de gom a gom de veïns i veïnes de Palafolls. El motiu va ser la celebració del primer debat electoral que Ràdio Palafolls ha organitzat per aquestes eleccions 2023.

En aquesta ocasió, els participants al debat van fer una valoració d’aquests últims quatre anys, van proposar millores en diferents àmbits del municipi i van opinar sobre les propostes dels seus contraris. 

El primer torn de paraula de la nit el va tenir Esquerra Republicana, ja que és el partit amb més representació a l’Ajuntament. Jordi Villaret, el representant a l’ocasió va valorar la feina feta pel consistori durant l’última legislatura i, en una de les seves intervencions, va demanar als partits presents a la sala que ‘el millor servei que poden fer a la ciutadania és ser sincers’. 

Pel que fa a Esquerra Unitària, Tamara Vergel va considerar que en debat s’estaven escoltant moltes crítiques, però no propostes de veritat. En aquest sentit, va destacar que no s’estava explicant d’on es traurien tots els recursos tenint en compte el dèficit pressupostari de l’Ajuntament.  

Dolors Agüera, representant del Partit Socialista al debat, va indicar que les solucions a aquest dèficit pressupostari són ‘complicades’. En el moment en que la Unió Europea faci complir les regles econòmiques, l’Ajuntament haurà de reduir la despesa en 1.200.000 d’euros i el problema serà trobar una solució per fer-ho. 

La qüestió econòmica va ser destacada dins aquesta part del debat i, és que, alguns dels participants van proposar diverses alternatives a aquest dèficit. David Carpena, de Junts per Palafolls, considera que el finançament és vital i valoren altres alternatives com convidar a empreses de logística a construir les seves seus a Palafolls.

A aquesta proposta, Joan Aldrufeu, qui representava a Palafolls Som, va destacar la necessitat de crear més habitatges en el cas que grans empreses de logística tinguin la intenció d’instal·lar-se al nostre municipi.

Per Óscar Bermán, representant de Nosotros, la solució passa per la creació d’un gran complex hoteler que permeti a l’Ajuntament guanyar gran part dels diners que després es podran invertir en altres necessitats de Palafolls. 

En el cas del PP, Raquel Alejo va indicar que el partit no volia prometre res fins que no estiguin al govern i coneguin quina és la situació real de Palafolls. Tot i això, les seves propostes passen per l’organització de fires i reducció de la despesa.

El debat va tenir una duració de dues hores i es van tractar altres temes com l’ensenyament, la cultura i la joventut i les millores que cal fer en aquests àmbits. Tothom interessat en recuperar aquest debat pot fer-ho des del perfil de Facebook de Ràdio Palafolls i, també, des del següent enllaç.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics