URGENT

L’Ajuntament de Palafolls és guardonat amb un nou reconeixement en matèria de transparència

Compartiu aquesta història

La Fundació Carles Pi i Sunyer conjuntament amb la Federació de Municipis de Catalunya han distingit l’Ajuntament de Palafolls per la seva feina en l’àmbit de la transparència. En concret, han reconegut l’experiència “Millora de la transparència a Palafolls. Anàlisi i propostes de millora pels indicadors municipals” com a pràctica significativa en aquesta matèria. Així mateix, ha estat inclosa en el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals 2023. 

L’arxiver municipal de Palafolls, Fèlix Bota, ha recalcat que l’Ajuntament fa anys que treballa en la millora dels indicadors de la transparència. En aquest sentit, ha assenyalat que requereix una revisió constant i que és necessària la participació i coordinació de tots els departaments de l’Ajuntament. Així mateix, Bota ha manifestat la satisfacció per rebre el reconeixement, però ha assenyalat que és una obligació del consistori.  

La iniciativa es va engegar després que la diagnosi del sistema de transparència detectés certes mancances i punts de millora. De fet, en aquell moment, l’Ajuntament comptava amb un índex de compliment de la transparència al voltant del 30%, mentre que el setembre 2022, els indicadors es van elevar fins al 74%. Actualment, tal com ha assegurat l’arxiver municipal, l’índex se situa al 93,29%. 

Amb tot, la Fundació Carles Pi i Sunyer ha demanat a l’Ajuntament la col·laboració en l’elaboració d’un document per tal de facilitar a la resta dels consistoris eines per al desplegament de polítiques de transparència, de cara al nou període de mandat electoral. 

El setembre de 2022, l’Ajuntament de Palafolls també va ser condecorat amb el premi a la transparència de la Diputació de Barcelona. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics