URGENT

Vivelles, Cultura i Entorn de Sant Genís recuperen el taller de ratafia

Compartiu aquesta història

Enguany, l’entitat Vivelles, Cultura i Entorn de Sant Genís reprèn el tradicional taller de ratafia. Després d’uns anys d’aturada, l’entitat ha recuperat la tradicional sortida per recollir les herbes necessàries per fer la preparació de la ratafia. La sortida ha estat programada per aquest pròxim dissabte, a les 17:00 h, des de Sant Genís, des d’on els participants arrencaran la ruta al voltant de l’entorn per recollir les herbes. 

Un dels membres de l’entitat, Xavier Salicrú, ha explicat que a la sortida de dissabte ensenyaran l’elaboració de la seva recepta. Tanmateix, Salicrú ha assegurat que aquesta mena de sortides ajuden a les persones a aprendre a reconèixer millor les herbes i que l’objectiu és que els participants aprenguin les eines per elaborar el seu propi licor. 

D’altra banda, a diferència d’altres edicions que l’activitat se celebrava en dos dies, enguany concentraran tota l’activitat en una única jornada. En el mateix dia començaran a fer la maceració, però cadascú, a casa seva, l’acabarà de complementar amb altres ingredients que no són autòctons, com la canyella o el clavell. 

Salicrú ha assegurat que malgrat que aquest any les condicions meteorològiques han estat atípiques, els dies previs a la revetlla de Sant Joan són els més idonis per portar a terme la sortida. 

La sortida té un preu de 5 € i les inscripcions, així com qualsevol altre dubte, s’han de fer per via telefònica al número  676 38 47 15. 

Amb tot, des de l’entitat han demanat que tothom qui vulgui participar haurà de portar el seu propi licor, preferiblement crema anisada tot i que també pot ser aiguardent, un recipient de vidre per macerar, un cistell per recollir les herbes, paper i bolígraf. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics