El preu del lloguer s’eleva un 8,3% a Palafolls

Compartiu aquesta història

Palafolls va tancar l’any 2022 amb 93 contractes de lloguer d’habitatge, un 15,5% menys que en el darrer any en el qual es van registrar 110 contractes. Un descens que també s’ha manifestat a la resta dels municipis del Maresme (-8,8%), on s’han comptabilitzat 8.322 contractes, així com al conjunt de Catalunya (-9%). 

Així ho indica el darrer estudi sobre el mercat immobiliari i els moviments registrats al Maresme 2022, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. 

D’altra banda, el preu mitjà anual del lloguer s’ha elevat al municipi fins als 581,78 €, un import que ha augmentat un 8,3% respecte al 2021, d’acord amb les finances a l’Institut Català del Sòl (Incasòl). Un preu que es manté a l’alça i que, de fet, se situa com al preu més elevat d’ençà que se’n té registre. 

Malgrat tot, el preu mitjà dels contractes de lloguer a la comarca del Maresme s’ha elevat fins als 777,05 € (+51,23 €), una xifra pràcticament igual que en el conjunt de municipis de Catalunya. 

De fet, Palafolls és el tercer municipi amb un preu del lloguer més barat de la comarca. Per davant seu se situen Tordera (527,28 €) i Sant Iscle de Vallalta (558,18 €). En canvi, Sant Vicenç de Montalt (1.489,95 €) i Cabrils (1.444,31 €) són les localitats on es va registrar un preu mitjà anual del lloguer més alt. 

Malgrat tot, des del CCM han advertit que aquestes dades només fan referència al preu dels contractes de lloguer. En aquest sentit, han assegurat que no disposen d’informació oficial per conèixer el preu del lloguer per metre quadrat i que aquesta informació és clau per constatar les diferències existents entre municipis en habitatges de dimensions similars. 

Les dades han estat recollides a partir de la Direcció General del Cadastre, el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.