URGENT

Blanes acull dues Campanyes de Donacions de Sang

Compartiu aquesta història

Durant el període estival les reserves de sang als centres sanitaris es redueixen perquè les donacions disminueixen dràsticament. Per aquest motiu, Blanes ha posat en marxa dues campanyes de donació de sang, la primera de les quals comença avui mateix. Enguany, el lema sota el qual es reben les campanyes és ‘Aquest estiu, toca donar sang, toca rebre vida’. 

Avui, la jornada de donacions arrenca a les 16:00 h i s’estendrà fins a les 20:00 h, mentre que demà divendres es portarà a terme durant tot el dia: en horari de matí, de 10:00 a 14:00 h; i en horari de tarda, de 16:00 a 20:00 h. A hores d’ara, ja s’han reservat 173 places per ambdós dies. En aquest sentit, per a la jornada d’avui encara queden algunes places en horari de tarda. 

Així mateix, el municipi veí acollirà una segona campanya la setmana vinent, entre els dies 3 i 5 de juliol i que, en aquesta ocasió, es portarà a terme a un Autobús que es desplaçarà al Passeig de Mar. El vehicle rebrà donants en horari de tarda, des de les 17:00 fins a les 21:00 h. 

Des del Banc de Sang i Teixits han recordat que els donants hauran d’acreditar la seva identitat amb un document oficial i han advertit que no s’ha de venir en dejú. Tot i que no és un requisit obligatori, els donants poden reservar una plaça a través de la plataforma Donar Sang a la seu electrònica de la Generalitat

Amb tot, els menors de quaranta anys també poden apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os, a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només cal avisar a l’equip professional que es trobi a la campanya, que se n’encarregarà de gestionar-ho.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics