URGENT

Alemany no descarta obrir les portes de l’Ajuntament a futurs pactes de govern amb altres formacions

Compartiu aquesta història

El revalidat alcalde de Palafolls, Francesc Alemany (ERC), ha reconegut que no descarta obrir la porta a futurs pactes de governabilitat amb altres formacions. Tot i que l’actual alcalde ha assenyalat que, a hores d’ara, el caràcter de les formacions és molt diferent i que ha impossibilitat cap acord, ha reconegut que “potser” el que convé és “començar a caminar” i “establir confiances”. 

Així ho ha explicat als micròfons de Ràdio Palafolls en el darrer programa d’Assumptes Interns, realitzat amb motiu de la constitució del nou govern i de cara al ple de cartipàs de demà. 

D’altra banda, el líder d’ERC a Palafolls ha reconegut que el marge de maniobra en l’àmbit econòmic és escàs i que continuaran apostant per la via de sol·licitar subvencions i generar ingressos a partir de la venda de patrimoni. Quant a la inversió pròpia —que fa referència al pressupost ordinari—, Alemany ha assegurat que la seva capacitat està molt esgotada i que hauran de “redefinir els ingressos de l’Ajuntament” i, probablement, “incrementar la pressió fiscal”.

Preguntat pels reptes del canvi climàtic, Alemany ha reconegut que “marcarà molt” l’agenda de govern i que la sequera comportarà un augment de les accions de l’equip de Medi Ambient i Sostenibilitat, per tal de protegir àrees amenaçades com és el cas de les zones verdes del municipi.  

En aquest sentit, ha volgut puntualitzar que el reg de la vegetació, a hores d’ara, es realitza amb aigua potabilitzada i que comporta una manca d’eficiència i una despesa afegida. Alemany ha assegurat que la vila disposa de pous amb aigua no potabilitzada, que serviria per regar les zones verdes, però que estan inutilitzats perquè no s’han dut a terme els procediments de neteja d’aigua en catorze anys. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics