URGENT

L’oposició a Palafolls atura la modificació de suplement de crèdit que incloïa la regulació de l’IPC dels darrers quatre anys

Compartiu aquesta història

Palafolls ahir va celebrar un nou ple extraordinari dins el nou mandat on es van deixar veure les discrepàncies entre govern i oposició. Després que l’alcalde, Francesc Alemany, nomenés els diversos regidors, entre altres, era el torn d’aprovar la modificació de suplement de crèdit finançat amb romanent líquid de tresoreria per a despeses generals. 

Aquest punt tenia la intenció d’aprovar-se per regularitzar l’IPC del sou dels regidors, de l’oposició i les assignacions pròpies dels membres electes de la corporació i també per poder retribuir-los els dos plens extraordinaris que s’han celebrat al juny. L’aprovació, però va ser denegada pel PSC i PalafollsSOM.

Segons van explicar la secretaria i la interventora de l’Ajuntament, amb aquesta negativa, llavors, tampoc era possible aprovar el règim de dedicació i retribucions dels regidors i les quanties a percebre per assistències dels membres de la corporació. 

La regidora a l’oposició del PSC, Dolors Agüera, va criticar la manca de comunicació per part del govern i va assenyalar que els sabia greu haver arribat a aquesta situació. 

Alemany, va considerar que no s’hauria de ‘castigar’ a l’equip de govern d’aquesta manera, ja que aquesta apujada de l’IPC que no va s’ha inclòs al llarg d’aquests anys al sou dels regidors ha beneficiat les arques de l’Ajuntament. 

En el cas de PalafollsSOM, Mònica Armada, va voler mostrar el seu malestar amb la situació i va afirmar que a la sala s’estaven dient coses que ‘faltaven a la veritat’.

Davant la negativa dels partits a l’oposició d’aprovar els punts propostos a la sessió, es va demanar un recés de 5 minuts que, finalment, es va allargar en una mitja hora llarga. Durant aquest temps, la interventora i la secretària de l’Ajuntament van reunir-se amb els electes presents a la sala per aclarir dubtes. 

Així, es van tenir en compte les suggerències del PSC i de PalafollsSOM i, finalment, tots tres punts van aprovar-se amb els vots a favor del PSC i de Palafolls SOM i amb les abstensions d’ERC. Segons la resolució final, l’acord queda limitat a les mateixes xifres que es van aprovar en les bases d’execució del pressupost i, per tant, el nou govern i l’oposició seguiran tenint les mateixes retribucions que abans de les eleccions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics