Gran part de les platges de l’Alt Maresme no habilitaran les dutxes per estalviar aigua

Compartiu aquesta història

Ha començat ja la temporada d’estiu i són molts els municipis del Maresme i de la resta de Catalunya que han decidit no instal·lar i/o activar les dutxes a les seves platges a causa de l’estat d’excepcionalitat en el qual ens trobem per la sequera. Per proximitat, un dels pobles que ha pres aquesta decisió és Malgrat de Mar que ja va avisar fa unes setmanes que no hi hauria dutxes en cap de les platges del municipi. 

Qui tampoc comptarà amb aquest servei és Pineda de Mar on s’ha anul·lat la instal·lació de 12 dutxes i on s’han deixar fora de servei les 8 que ja s’havien instal·lat. En aquest municipi, aquesta mesura s’emmarca en les previstes al Pla d’emergència en situació de sequera per al municipi de Pineda de Mar aprovat el 22 de maig. Acompanya a altres mesures com la restricció d’horaris per al reg de jardins i zones públiques o la prohibició de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua.

Entre altres, Calella també és un exemple d’això. Allà, el govern ha fet marxa enrere en la decisió de deixar en funcionament les platges un mes i mig després d’haver-la pres. Aquesta és la primera mesura que ha comunicatel nou govern municipal conscients de la fase d’excepcionalitat en la qual estem per la sequera. La platja de Calella compta amb 25 dutxes i rentapeus distribuïts de punta a punta de la ciutat. Això sí, s’ha elaborat un protocol d’emergència d’obertura quan la temperatura sigui molt elevada, i també quan onegi la bandera vermella.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.