URGENT

Malgrat de Mar vol crear una comunitat energètica inclosa dins les accions previstes a l’Agenda 2030

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat de Mar treballa des de fa mesos en la redacció de l’Agenda 2030, i la millora de l’eficiència energètica és una de les accions més destacades que inclou. Una comunitat energètica és una entitat legal on els ciutadans, empreses i administració local s’uneixen per a cooperar en la generació, distribució del consum, l’emmagatzematge i el subministrament d’energia, entre altres.

En aquest cas, el consistori de Malgrat vol crear una comunitat energètica que inclou la zona industrial de Can Patalina, l’escola Marià Cubí i el complex esportiu MES Malgrat, així com tots els habitatges del municipi. Segons indiquen des de l’ajuntament veí, aquesta proposta és una eina clau per fer realitat l’empoderament ciutadà al sector energètic. La intenció és fer un pas endavant per la descentralització i la democratització del sector de l’energia. 

Abans de posar en funcionament aquesta comunitat energètica, cal definir el marc legal d’aquesta, a banda de posar en marxa tallers de cocreació i governança amb reunions periòdiques de seguiment com per exemple la reunió informativa que es va realitzar ahir a la tarda. L’objectiu és posar en comú els interessos de l’administració local amb el de les indústries, comerços i famílies que formaran part de la comunitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics