URGENT

El sector dels Serveis concentra la majoria dels accidents laborals al Maresme en el segon trimestre de l’any

Compartiu aquesta història

El segon trimestre de l’any ha tancat al Maresme amb 1.798 accidents a la feina, dels quals gairebé la meitat han resultat en una baixa laboral (49,33%). D’altra banda, un 41,60% dels accidents s’han resolt sense demanar la baixa, mentre que el 9,07% restant prové d’accidents in itinere, és a dir, aquells accidents provocats en els trajectes d’anada i tornada del lloc de treball.  

D’acord amb el darrer informe sobre la Sinistralitat laboral al Maresme publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local, els accidents en jornada laboral que han resultat amb baixa (887) han disminuït un 8,84%, respecte a l’any anterior, i ha mostrat un decrement intertrimestral del 4%. Per una altra banda, els accidents que s’han resolt sense baixa laboral (748) han experimentat una disminució interanual del 3,36%, però un lleuger augment respecte al trimestre passat del 0,27%. 

En canvi, els accidents produïts fora de la jornada laboral (163), in itinere, tot i registrar una disminució del 2,98% respecte als tres primers mesos de l’any, han experimentat un increment interanual del 2,52%. 

LES DONES MÉS ACCIDENTADES IN ITINERE

Continuant amb els valors habituals, en aquest darrer trimestre s’han accidentat molts més homes (1.122) que dones (676). Els primers han sigut víctimes del 62,4% dels accidents, mentre que les dones només han registrat un 37,6% del total. En aquest sentit, tot i que els homes han protagonitzat més accidents amb resultat de baixa o sense, el percentatge de dones (84) accidentades in itinere és lleugerament superior al d’homes (79). 

ELS SERVEIS CONCENTREN LA MAJORIA D’ACCIDENTS 

Quant a la comparativa per sectors, el de Serveis concentra la gran part dels accidents laborals, independentment de si s’han resolt amb baixa (65,61%) o sense (64,84%), o de si s’han produït en els trajectes al lloc de la feina (81,60%). 

Tanmateix, la divisió d’Activitats especialitzades en construcció ha estat la que més accidents amb baixa ha registrat, seguida per la dels Serveis de menjars i begudes. En canvi, pel que fa als accidents sense baixa laboral, la divisió econòmica que més n’ha comptabilitzat ha estat la d’Activitats sanitàries. D’altra banda, els accidents in itinere han sigut protagonitzats per la divisió de Serveis d’allotjament. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics