URGENT

Una companyia logística a punt d’adquirir els terrenys de l’antiga Escolor

Compartiu aquesta història

La nau de l’antiga empresa tèxtil, que es troba en ruïnes a peu de la N-II al seu pas per Mas Reixac, és propietat de l’Ajuntament després que el consistori se la quedés pels deutes de la propietat amb l’hisenda local.

L’Ajuntament ha posat a la venda aquests terrenys en dos lots, un que inclou 2 finques amb uns 15.000m2 i un segon lot amb una parcel·la de 10.000m2.

2 empreses s’han presentat al concurs públic per aconseguir aquests terrenys. Les dues estan relacionades amb la logística i el transport. Una d’elles ha optat pel segon lot, mentre que la segona ha demanat quedar-se els dos lots, uns 25.000m2. Ho explicava en l’últim ple municipal, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

Aquesta segona empresa, millor posicionada a priori per fer-se amb els terrenys, té la seva seu a Terol i es tracta d’un grup logístic amb diferents línies de negocis com el de transports, logística i serveis industrials a sectors com l’automòbil o el tecnològic.

Aquesta companyia ha ofertat entorn als 3.8M€ pels dos lots, entorn a 720.000€ del que l’Ajuntament demanava a les bases de  la licitació. Aquesta licitadora ja té magatzems i plantes logístiques a Abrera, Palau Solità i Plegamans o Sant Esteve Sesrovires entre d’altres.

Un cop l’Ajuntament va acabar adquirint els terrenys ja va manifestar la seva intenció de posar-los a la venda i fomentar la promoció econòmica. La situació estratègica dels terrenys, a peu de la N-II i prop de l’autopista, ha estat clau per aixecar l’interès d’empreses logístiques.

Amb aquesta venda de terrenys, l’Ajuntament espera d’una banda generar activitat econòmica i alhora ingressar diners que ajudin a eixugar el deute que arrossegaven els terrenys, entre d’altres, per la urbanització d’aquest sector ara fa uns anys.

L’operació de compra dels terrenys s’espera que es tanqui en les properes setmanes, un cop s’avaluï la documentació aportada per l’empresa aragonesa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics