Blanes celebra la 20a Festa dels Copatrons

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Poc menys d’un mes després de la Festa Major de Santa Anna, Blanes torna a estar de celebració. En aquest cas, és el torn de honorar els seus copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, amb la Festa dels Copatrons. A més, enguany, la festivitat celebra 20 anys des que es va recuperar al 2003. 

A partir d’aquest divendres i fins al proper dilluns 21 d’agost, la ciutat s’omplirà d’activitats, entre les quals hi ha cercaviles de gegants, actuacions musicals i activitats esportives. Concretament, aquesta tarda a les 19h s’encetarà la festa amb la cercavila ‘Places i Carrers’  i la continuarà la sessió de ball popular ‘Toquen a Córrer’ amb l’Esbart Joaquim Ruyra i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria a partir de les 20:30h. Finalment, a les 22h el grup ‘Di-Versiones’ estarà a l’escenari del Passeig Cortils i Vieta per amenitzar la primera nit d’aquestes jornades festives. 

Demà dissabte les activitats no començaran fins les 18h que serà el torn de fer les inscripcions per la tradicional cursa Córrer el Cos. Mitja hora més tard, a les 18:30h, es farà una altra cercavila fins arribar a la a les 19h, hora en què es donarà el tret de sortida a la cursa. I, a la nit, hi haurà una audició sardanes a la Plaça dels Països Catalans amb la Cobla La Principal de Llobregat.

A banda d’aquestes activitats, des de l’Ajuntament de Blanes informen que l’acte més destacat serà la tradicional Caminada Popular Nit de Sant Bonós que enguany arriba a la 38ena edició i que sortirà des del Passeig de Mar a les 22:30h. El diumenge al migdia tothom qui vulgui podrà gaudir de la Vermutada Popular que organitza la Colla Gegantera i a les 19h de la gimcana que ha preparat l’Agrupament Pinya de Rosa al Banc dels Músics del Passeig de Mar. 

Finalment, el proper dilluns 21 d’agost, Blanes celebrarà la diada de Sant Bonós i de Sant Maximià. A partir de les 9h es farà la tradicional Xocolatada Popular sota l’arc dels copatrons, a les 11:30h hi haurà l’Ofrena Floral Institucional i, a partir de les 12h, l’Ofici Solemne en honor a ambdós patrons a l’Església Santa Maria. La jornada finalitzarà amb la 9a edició de la Cantada d’Havaneres que, enguany, es farà al Passeig de Pau Casals i hi tocaran els grups Cabotatge, Son de l’Havana, Peix Fregit i Port Bo.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics