Neixen les 20 primeres tortugues marines al niu de Malgrat de Mar

Foto: CRAM
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La matinada de dimarts van néixer les primeres tortugues careta, o tortuga babaua, del niu de la platja de la Conca de Malgrat de Mar que es va descobrir el passat mes de juny. 

En total hi havia 90 ous i, d’aquests, 20 tortugues han nascut de forma natural a la platja. Vui d’aquestes han anat directes al mar i les altres dotze les han traslladat a les instal·lacions de la Fundació CRAM perquè formin part del projecte Head-Strating. Allà, les criaran en captivitat de manera temporal fins que aconsegueixin un pes i mides òptimes per ser introduïdes al mar. 

Aquests dies, al CRAM i al CRARC també han nascut 27 tortugues dels 40 ous que ambdós centres es van endur del niu per incubar-los de manera artificial. Segons indiquen, 15 de les tortugues es van alliberar al mar el diumenge i les altres 12 es quedaran al CRAM. Amb aquest naixement, ja són 6 els nius que s’han desclós aquest estiu dels 10 que s’han detectat durant la temporada. 

Des que es va descobrir el niu al juny fins el naixement de les primeres tortugues,  50 voluntaris s’han coordinat per vigilar-lo i evitar qualsevol accident que hi pogués haver. Durant tot aquest temps, han estat fent guàrdies de tres hores per cobrir tota la jornada, fins i tot a les nits. La majoria de voluntaris eren habitants de Malgrat de Mar, però també n’hi havia d’altres indrets del Maresme i, fins i tot, de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics