URGENT

Palafolls s’inclou en la llista de municipis amb un risc molt alt d’incendi forestal

Compartiu aquesta història

Ahir dimarts el llistat el formàven Alella, Argentona, Dosrius, Òrrius, Tiana i Tordera, però aquesta mitjanit de dimecres s’hi han afegit nou municipis més. Concretament, Palafolls, Pineda de Mar, Calella, Arenys de Munt, Mataró, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Sant Andreu de Llavaneres.

Tal com indiquen des del cos d’ADF del Maresme, la nostra comarca es troba en una situació crítica pel que fa al risc d’incendis forestals. I, és que, els últims pics de calor que estem patint aquest estiu, com l’actual; la sequera, i la sequera acumulada fan que ens trobem en una ‘setmana crítica’ pel que fa al risc d’incendi en els municipis Maresmencs. De fet, a principis d’aquesta setmana es va originar un incendi en  un terreny al costat de la riera de Pineda de Mar que va activar tots els serveis d’emergència.

Donada la situació, des d’aquesta mitjanit fins al divendres, tots els municipis inclosos en el mapa de perill d’incendi forestal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que es troben en perill molt alt o extrem, així com també els que tinguin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals, hauran d’aplicar algunes de les següents prohibicions o limitacions. 


Mentre duri el perill, estarà prohibit fer foc en tot tipus d’espais oberts; no es podrà fer foc tampoc en les àrees de descans de la xarxa de carreteres, així com en les zones recreatives i d’acampanda; llençar o abandonar objectes en combustió o materials susceptibles de crear un incendi; tampoc es permet la circulació del transport dels productes forestals dins del bosc entre les 13h i les 20h. Aquestes, però, només són algunes de les restriccions que s’hi apliquen, el llistat complet el podreu trobar, entre d’altres, al web de la Generalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics