URGENT

Palafolls al llindar dels 10.000 habitants

Compartiu aquesta història

Durant el pregó de Festa Major, el còmic Guillem Estadella es va encarregar d’anunciar que el nostre municipi ja ha arribat als 10.000 habitants.

Segons ha  pogut saber aquesta emissora el saldo positiu del padró continuo de la nostra localitat ja compta amb 10.010 habitants, però encara no es pot cantar victòria, ja que cal restar-hi les baixes, és a dir, aquella gent que ha marxat a viure fora del municipi o les defuncions.

Sigui com sigui, Palafolls està al llindar d’aquesta xifra i, si no hi arriba ara al setembre, potser s’hi arribarà abans de finals d’any.

Aquesta fita que fa temps que es busca, ja que suposa el canvi d’estatus que li pot permetre a l’Ajuntament ingressar més diners provinents de les administracions supramunicipals, com l’Estat i la Generalitat. 

També canviarà el consistori. De ben segur aquestes passades eleccions municipals han estat les últimes que hem escollit 13 representants, ja que a partir dels 10.000 habitants l’Ajuntament passarà a tenir 17 regidors. 

Palafolls ha arribat als 10.000 habitants de forma meteòrica. L’any 1999, el nostre poble no arribava als 5.000 habitants. En sols 10 anys ja vam arribar als 9.000, però la crisi econòmica de finals dels anys 2000 va frenar l’augment poblacional. 

En els últims 10 anys, s’ha anat sumant població lentament fins arribar ara al llindar dels 10.000 palafollencs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics