URGENT

Palafolls constata dos incendis durant la campanya d’estiu

Compartiu aquesta història

A les acaballes de l’estiu, ja se sap la xifra total d’actuacions que s’han fet emmarcades dins la campanya d’estiu del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona.  Tal com indiquen des del cos d’ADF al Maresme, la campanya ha sigut ‘relativament’ tranquil·la, des del punt de vista del Pla Alfa. I és que, la major part de l’estiu, el Maresme ha tingut el nivell 1 activat malgrat que el nivell d’incendi era extrem. Així ho ha indicat Joan Aldrufeu, president de l’ADF Alt Maresme. 

La campanya del PVI ha durat 71 dies, en els quals s’han detectat 7 incendis a la nostra comarca. L’informe de final de campanya destaca també que s’han registrat 175 abocaments amb risc d’incendi, és a dir, un 76% més respecte l’any passat i 51 deficiències en línies elèctriques, un 39’22% més respecte l’any 2022.

En el cas de l’Alt Maresme, la unitat 87 del PVI ha  realitzat 186 actuacions en el conjunt dels municipis de l’àmbit d’actuació: Palafolls, Malgrat, Pineda, Santa Susanna, i Calella. En general, s’han dut a terme 4 actuacions de protecció al medi ambient, s’han detectat 100 abocaments, dels quals 60 amb risc d’incendi, s’han revisat 10 línies elèctriques i 72 punts d’aigua.

Palafolls ha estat la segona població amb més intervencions (51) darrere de Pineda de Mar (53). A la nostra vila s’han detectat 27 abocaments, dels quals 19 suposaven un risc d’incendi. La resta d’actuacions corresponen, entre d’altres, a revisions de línies elèctriques (5) i punts d’aigua (19). 

Pel que fa als incendis, aquest any s’han registrat 6 incendis a l’Alt Maresme. Concretament, hi ha hagut 2 incendis a Palafolls, 2 a Malgrat i 1 a Santa Susanna. D’aquests incendis, 2 s’han iniciat als voltants o marges de carreteres, 1 al marge de camins, 1 en zona boscosa i 1 en zona urbana o periurbana. En total s’han cremat 0’02 hectàrees, totes de matoll forestal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics