URGENT

Tordera senyalitza els passos de vianants per afavorir la seguretat de les persones amb TEA

Compartiu aquesta història

A principis d’aquest setembre, la regidoria de seguretat de l’Ajuntament de Tordera ha completat el projecte de senyalització dels passos de vianants propers a centres escolars amb pictogrames. La intenció principal d’aquesta proposta és afavorir l’autonomia i la seguretat viària de totes aquelles persones que tenen Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). 

El consistori, amb la col·laboració de l’Associació de Famílies Especials de Tordera, s’ha adherit a aquest projecte que ja està present en diversos municipis de Catalunya. Concretament, s’han pintat als passos de vianants una seqüència concreta de pictogrames que es col·loquen sobre la primera línia blanca del pas. Són quatre dibuixos acompanyats de les paraules ‘Para’, ‘Mira’, ‘Cotxe parat’, i ‘Passa’ que faciliten la comprensió a l’hora de travessar un pas de zebra. 

Aquests pictogrames, a més, són de color blau perquè és el color que identifiquen més ràpidament les persones amb TEA. Des de l’Ajuntament de Tordera indiquen que, a la vegada, també serveixen per continuar amb l’objectiu de treballar per un municipi més accessible, inclusiu i que afavoreix la convivència per a tothom.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics