URGENT

Menadiona invertirà 5M€ i crearà una vintena de llocs de treball per fabricar un nou producte

Compartiu aquesta història

L’empresa palafollenca, dedicada a la producció de productes químics, fabricarà una tecnologia d’eliminació d’olors i contaminants denominada AqFresH.

 Ho farà després d’arribar a un acord amb la companyia anglesa de tecnologia química supramolecular Aqdot, amb seu a Cambridge. L’entesa entre les dues firmes es traduirà en una inversió d’uns cinc milions d’euros i la creació de vint nous llocs de treball l’any vinent. 

Aquest encàrrec està emmarcat en l’entrada de Menadiona a l’accionariat del grup anglès, cosa que ha estat determinant per mantenir la producció a Palafolls. Des de l’empresa local s’ha posat de manifest que “l’experiència de més de 50 anys en la fabricació de molècules especials permetrà fer una producció a gran escala i de forma sostenible” d’aquest nou producte des de Palafolls.

De fet, Menadiona es convertirà en el primer fabricant d’Europa amb 500 tones anuals.

El conseller delegat de l’empresa, Carlos Cosin, ha subratllat a Ràdio Palafolls que feia un parell d’anys que estaven en negociacions per aconseguir aquesta producció.

Cosin ha confirmat la inversió inicial de 5M€ i la incorporació d’una 20a de nous llocs de treball i no descarta que aquestes xifres augmentin a mesura que creixi la producció d’aquesta.

Segons informen des de l’empresa, la tecnologia AqFresH actua en ambients humits i secs i es pot incorporar en plàstic, líquids, recobriments i fibres. Asseguren, alhora, que no té contraindicacions per a la salut humana ni el medi ambient i que disposa del Certificat de Salut de Materials (MHC) del Cradle to Cradle Products Innovation Institute Inc.

Menadiona, creada al 1970, es dedica a la fabricació d’ingredients actius fonamentals per a les indústries farmacèutiques, veterinaries o fitosanitàries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics