URGENT

Conveni amb Cabrils per compartir la borsa de policies amb Palafolls

Compartiu aquesta història

La Policia Local de Palafolls continua tensionada per les diferents baixes laborals que afecten al cos.

Segons explicava ahir l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, un terç de la plantilla està actualment de baixa laboral. Això fa que alguns torns de nit s’hagin de cobrir de forma precària amb un únic agent.

A aquest fet se li suma que, actualment, l’Ajuntament de Palafolls ja no té cap borsa activa d’agents amb la que poder anar substituint els policies de baixa. 

Al mes de juliol ja es va aprovar un procés de selecció de 3 nous agents de policia i, alhora, torna a crear una nova borsa de policies a Palafolls que ajudi a cobrir possibles incidències. Un procés que pot encara allargar-se 2 o 3 mesos. 

A aquesta situació cal sumar-hi que cal compensar i retornar les hores extres acumulades pels agents en les darreres setmanes, cosa que encara pot tensionar més la situació.

Davant d’aquesta situació, el consistori està treballant en un conveni amb l’Ajuntament de Cabrils, per tal de poder usar la borsa de policies d’aquesta població per cobrir les baixes dels agents palafollencs.

Es tracta d’una solució “imaginativa” i d’”urgència” que explicava anit l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany

Per la seva banda, el PSC ha demanat prioritzar els processos selectius per contractar policies locals i poder evitar així que hi hagi torns amb un únic agent. El socialista Lluís Moreno, expolicia local, denunciava que un únic agent no pot donar seguretat al poble.

Per la seva banda, Mònica Armada, portaveu de Palafolls Som, ha demanat més responsabilitat als polítics locals alhora de donar detalls sobre els torns que queden més descoberts. Segons Armanda, això pot provocar inseguretat i revertir contra els propis agents.

El conveni amb l’Ajuntament de Cabrils està avançat i en les properes setmanes ja es podria materialitzar.  La previsió és que aquesta col·laboració amb Cabrils estigui operativa entre octubre i desembre, quan ja hauria d’estar en marxa la nova borsa local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics