Una proposta palafollenca a la nova edició del Benvinguts a Pagès

Foto: CC Maresme

Els propers 30 de setembre i 1 d’octubre se celebra una nova edició de la festa de la pagesia catalana, Benvinguts a Pagès, que busca promoure els productes locals i posar en valor el món rural. Enguany, una vintena d’explotacions i establiments del Maresme s’han sumat a la iniciativa per continuar oferint diferents tipus d’activitats que aposten pel consum responsable i de proximitat. Aquestes, a la vegada, suposen un tipus de turisme diferents i de gran valor afegit per a la nostra comarca. 

Pel que fa als participants, Palafolls comptarà un any més amb representació a Benvinguts a Pagès. Aquest any, l’horta ecològica Pla de Munt torna a formar part dels productors de la comarca que hi participen. També ho farà l’Espai Rural Cuina de la mateixa horta.  Miquel Riera, responsable de l’Horta Pla de Munt, explica que es faran diverses visites guiades a la zona i els participants podran fer, també, un tastet de productes de l’horta.

Aquesta no és la primera vegada que hi participen de la iniciativa. Segons Riera, volen continuar apostant per la pedagogia relacionada amb la pagesia perquè la població conegui quina és la feina que es fa dia rere dia dins el món rural.

Les activitats que s’han organitzat, tan a Palafolls com a la resta de la comarca, inclouen jornades de portes obertes a les hortes maresmenques que hi participen, degustacions de productes locals i compra d’aliments de proximitat. A més, també hi participen allotjaments i restaurants que proposen tastets de menús cuinats amb aliments directes de les explotacions hortícoles del Maresme i una activitat especial a càrrec de la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera. Al web de Benvinguts a Pagès podreu consultar tots els horaris i el contacte dels establiments i explotacions per reservar les vostres visites.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics