La Corporació ofereix una xerrada per millorar l’abordatge de l’alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra aquest dijous 21 de setembre, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha organitzat una xerrada sobre els canvis que cal incorporar per un millor abordatge de la demència. 

Tal com indiquen des de la Corporació, cal tenir en compte que el deteriorament cognitiu és un dels principals problemes de salut en els països desenvolupats a causa de l’impacte que aquestes malalties tenen en el malalt, la seva família i els seus cuidadors, entre altres. Aprofitant aquest context, s’ha preparat la conferència ‘Dia Mundial de l’Alzheimer. Transformem la manera com donem resposta als pacients amb demència’ a la sala d’actes de l’Hospital de Calella de 15:30h a 17h. 

L’acte és obert a tot el públic i no cal inscriure’s per participar-hi. A la xerrada hi participarà Eva Melendo, directora del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut que explicarà en què consisteix aquest pla i de quina forma s’aplica per planificar l’estratègia d’atenció sanitària a les persones amb demència a Catalunya. 

A la xerrada també participarà el director d’Atenció Intermèdia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Dr. Jordi Valls, que en el marc d’aquest Pla, parlarà del projecte que s’ha començat a treballar des de l’organització per garantir una millor gestió i  maneig del deteriorament cognitiu tant en els diferents dispositius de la institució, com en general a tota la població afectada per aquesta malaltia.

Finalment, inclosa dins el marc del dia mundial, també s’ha organitzat una caminada solidària el proper 8 d’octubre. L’organitza l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital i tots els diners recaptats es destinaran a projectes en favor de l’Alzheimer i altres demències. Tothom interessat en apuntar-s’hi ho podrà fer aquest dijous davant la sala d’actes de l’Hospital de Calella i del 2 al 6 d’octubre al vestíbul del centre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics