Demanen a la Generalitat declarar la Biblioteca i el Palauet com a Bé Cultural d’Interès Nacional

L’Ajuntament ha començat la tramitació per demanar al govern català que declari aquests dos equipaments municipals com a Bé Cultural d’Interès Nacional i sumar així el Palauet i la Biblioteca a la resta d’elements patrimonials de Palafolls que ja són considerats BCIN com el Castell, l’església de Sant Genís i a la torre de Can Valldejuli.

El fet de ser declarats Bé d’Interès Cultural implica una protecció legal com a patrimoni català ja sigui material com immaterial.

Ho explica l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

Segons l’alcalde, un cop el Palauet d’Arata Isozaki  i la Biblioteca d’Enric Miralles siguin declarats BCIN, es podrà articular un producte turístic i cultural al voltant d’aquests elements de l’arquitectura moderna i els altres elements mil·lenaris palafollencs que també són catalogats, com són el Castell i l’església romànica de Sant Genís.

Un producte que aconsegueixi, diu, atraure visitants i dinamitzi la vida cultural i econòmica de Palafolls.

Aquesta demanda arriba just quan el consistori és a punt d’engegar la reforma més important del Castell de Palafolls, amb una inversió assegurada de 400.000€ i amb una demanda de subvenció al Fons Next Generation d’uns 3M€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics