El Geriàtric Palafolls organitza una xerrada i un debat sobre les malalties neurodegeneratives

Compartiu aquesta història

Per celebrar el Dia Internacional de les Persones Grans, el geriàtric de Palafolls ha volgut centrar la jornada en posar en valor i commemorar la realitat de les persones amb malalties neurodegeneratives com, per exemple, el parkinson. 

Per fer-ho han preparat una jornada que es dividirà en dos apartats. El primer es farà al matí i està destinat a tothom qui vulgui participar i el segon es farà a la tarda i serà només pels usuaris del geriàtric. En aquest primer apartat hi haurà una xerrada a càrrec de l’Associació Catalana de Parkinson i després un debat conjunt. Així ho ha detallat Eva Álvarez, treballadora social del geriàtric. 

Actualment, al geriàtric de Palafolls la majoria dels seus residents tenen alguna malaltia neurodegenerativa. Álvarez indica que des del centre busquen millorar la seva vida diària amb activitats físiques, estimulant-los cognitivament i ajudant-los a dur a terme activitats quotidianes, entre altres. 

Les malalties neurodegeneratives no sempre es desenvoluoen de la mateixa manera als pacients, però sí que són dures i es presentes de cop. En el moment en què hi ha una davallada de les capacitats cognitives i funcionals de les persones, ja és necessària l’ajuda professional, a casa o als centres hospitalaris. És per aquest motiu que s’aprofiten cites com la del Dia Internacional de les Persones Grans per reivindicar la realitat d’aquests pacients. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.