S’estén el val escolar als alumnes d’ESO

Institut Font del Ferro de Palafolls

El debat de política general que es va dur a terme ahir al matí al Parlament va estar marcat pel discurs del president de la Generalitat, Pere Aragonès qui, entre altres temes, va anunciar una nova per als joves estudiants de Catalunya. 

Concretament, Aragonès va informar que el val escolar, actualment disponible pels alumnes de primària, el curs vinent també es facilitarà als alumnes d’ESO. Aquesta és una notícia que els pares i mares de Palafolls han valorat molt positivament. Alguns d’ells fan referència a l’encariment del preu de la vida i consideren que l’ajuda els permetrà disminuir la despesa en material escolar. 

El valor del val serà de 70 euros per tothom, en comptes dels 100 euros actuals i podrà ser utilitzat per tots els estudiants de primària i secundària dels centres públics i concertats, inclosos els d’educació especial. A més, aquesta és una ajuda universal que rebran tots els alumnes, al marge de quina sigui la seva renda. 

Segons el president de la Generalitat, aquesta ampliació implica una inversió de 55 milions d’euros i es destinarà a uns 800.000 alumnes. Com a novetat, el curs vinent, les famílies podran decidir gatsar el val escolar per la compra de material en les botigues acreditades o fer-ho a través de les Associacions de Famílies d’Alumnes, ja que aquesta qüestió ha generat dubtes enguany.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics