Les altes temperatures endarrereixen la collita de la mongeta del ganxet

Els productors del fesol del ganxet han alertat que la producció de mongeta del ganxet d’aquest any serà probablement més escassa i tardana del que és habitual. A Palafolls, la mongeta del ganxet és un dels productes agrícoles més arrelats al municipi i, conjuntament amb altres municipis propers, forma part de la Denominació d’Origen Protegit d’aquest producte. Josep Soms, productor palafollenc que explica que la calor ‘no ha ajudat massa’ a la producció d’aquesta llegum.

Aquesta, però, no és una realitat nova, sinó que ja fa anys que els pagesos estan plantant i collint més tard les mongetes. I, és que, des de fa uns quinze anys, aproximadament, per poder recollir s’han hagut d’adaptar a les noves climatologies. Segons indica Soms, per esquivar la calor comencen a plantar a finals de juliol o primers d’agost.

Finalment, afirma que cal veure com evoluciona la situació perquè a aquestes plantes els agraden els climes canviants i la situació climatològica pot canviar en qualsevol moment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics